Optimizarea camerei de oaspeti de dimensiuni mici
Atunci cand musafirii vin in vizita, oamenii trebuie sa se gandeasca la o modalitate cat mai eficienta pentru a-i caza. O camera de oaspeti mica se poate transforma intr-un veritabil dormitor matrimonial, daca gazdele stiu cum sa foloseasca la maximum spatiul minim de care dispun.
Camera de oaspeti trebuie sa ramana camera de oaspeti, desi oamenii au tendinta de a o combina cu un home office, cu o camera de joaca sau cu o camera de hobby-uri. Lipsa de spatiu este principalul motiv pentru care oamenii iau astfel de decizii, insa pentru norocosii care beneficiaza de o camera in plus, oricat ar fi ea de mica, exista posibilitatea de a o transforma, chiar cu un buget mic, intr-o camera de oaspeti.
Principalele caracteristici ale camerei de oaspeti
Inainte de a amenaja camera de oaspeti, gazdele trebuie sa verifice spatiul disponibil si bugetul. Numarul maxim de musafiri care pot fi cazati este un alt criteriu pe baza caruia se amenajeaza camera de oaspeti. Asadar, camera poate avea doua paturi mici, un pat mare, paturi supraetajate, o canapea extensibila si un fotoliu extensibil, in functie de necesitati.
In loc de patul matrimonial, proprietarii locuintelor in care urmeaza sa fie amenajata o camera de oaspeti, pot opta pentru paturile twin, o optiune practica si la moda. De asemenea, paturile supraetajate reprezinta o solutie de compromis, avand in vedere ca oaspetii mai in varsta se pot urca mai greu in patul de sus. Totodata, camera de oaspeti poate fi dotata cu o canapea, divan sau pat de zi, economisind foarte mult spatiu.
Din camera de oaspeti nu trebuie sa lipseasca un televizor, o masuta si un dulap in care oaspetii isi pot pune hainele pentru cele cateva zile cat stau, fara a fi nevoiti sa si le tina pe jos, in geamantane sau trollere.
Camera de oaspeti trebuie amenajata intr-un mod cat mai simplu cu putina, in culori neutre, pentru ca nu toata lumea apreciaza culorile vii sau tari, cu accesorii simple, lenjerii albe sau in culori pale.