Ce este termoizolarea?
Termoizolarea sau izolarea termica reprezinta reducerea transferului de caldura (transferul de energie termica intre obiecte de temperaturi diferite) intre obiecte in contact termic sau in raza de influenta. Izolarea termica se realizeaza prin metode speciale de proiectare sau diferite procedee speciale, ori prin materiale sau obiecte speciale.
Fluxul de caldura este o consecinta inevitabila a contactului intre obiecte de temperaturi diferite. Izolarea termica ofera o regiune de izolare in care conductia termica este redusa sau radiatia termica este reflectata mai degraba, decat absorbita.
Mentinerea temperaturii la un nivel acceptabil in cladiri (prin incalzire si racire) utilizeaza o mare parte a consumului de energie la nivel mondial. Pentru termoizolatii in cladiri se folosesc in general materiale precum fibra de sticla, polistiren, celuloza, spuma. Cand este bine izolata, o cladire:
-este eficienta din punct de vedere energetic, economisind banii proprietarului
-ofera temperaturi mai uniforme pe intreg spatiul
-are cheltuieli recurente mici. Spre deosebire de echipamentele pentru incalzire sau racire, izolatia termica nu are nevoie de intretinere ulterioara sau ajustari
-reduce amprenta de carbon a cladirii.
Pentru termoizolatii de lunga durata si de o calitate foarte buna, apelati cu incredere la bio-tech.ro, firma ce mai ofera servicii specializate si in alte domenii, precum reparatii hidroizolatii.
Multe forme de izolatie termica reduc si zgomotele si vibratiile, atat pe cele care vin din exterior, cat si pe cele care vin din interiorul cladirii. Exista anumite pelicule pentru ferestre care reduc radiatia termica din timpul verii si pierderea de caldura din timpul iernii.
In industrie, energie trebuie sa fie ridicata, scazuta sau pastrata la obiecte sau la produse procesate. Daca acestea nu sunt pastrate la temperaturile necesare, pot genera pierderi de costuri sau sa dauneze mediul inconjurator.